28 de febr. 2009

Seguim escalfant motors...

Avui, entre d'altres, desvetllarem una de les grans incògnites de la Fórmula 1: qui coi és en "pole"?

Pole Position: El terme pole position sol usar-se en les competicions de motor, i especialment a la Fórmula 1, per a referir-nos al participant que comença la cursa des de la primera plaça de la graella de sortida.

Del 1996 al 2003
Els pílots podien fer fins a 12 voltes en una sessió de 1 hora els dissabtes. S'escollia el temps més ràpid realitzat en aquesta sessió per a compondre la graella.

2003, 2004 i a partir del 28 de maig del 2005
La pole era determinada pel millor temps realitzat a una sola volta els dissabtes amb la gasolina que es faria servir durant la cursa.

Del 6 de març al 22 de maig del 2005
La graella es determinava sumant el millor temps de dues sessions de qualificació, una que es feia els dissabtes amb el diposit descarregat i una altra que es feia els diumenges al mati amb la benzina que es faria servir durant la cursa.

Temporada 2006
Després de dues tandes de 15 minuts en què s'eliminen els 6 pílots més lents els 10 pílots restants proven de realitzar la volta ràpida amb la càrrega de combustible que vulguin però que serà amb la que sortiran al principi de la cursa.

Cockpit: És com s'anomena a l'habitacle on s'introdueix el pilot per conduir el mono-plaça. Segurament és un dels llocs més segurs del món.


Les Banderes:



Amb la col·laboració d'en Jaume

4 comentaris:

Anònim ha dit...

bravo,bravo,favíssima,favísima,la numero 1.

Nifava aquest any com el futbol, a 12punts tota la temporada,pobret ferrarista.

Aixó si que es un curset de f1,
!!!ens el mereixiem !!!

Anònim ha dit...

Entro per primer cop en unes setmanes i em trobo tres posts molt interessants de F1 (Ens noten els coneixements, OLÉ!), però a més un missatge atacant-me de l'V-8!!
Ui que tindrem una pre-temporada calenteta......que passa V-8, que no et van bé les proves amb el nou KERS i estàs atacant-me per desestabilitzar el meu equipàs? Aquesta temporada tornaràs a dir que has tingut mala sort??

Ferrarista 4ever!

Anònim ha dit...

Merci per la part que em toca!! jeje
La veritat és que amb tanta expectativa aquest any tinc pooor! La sort del principiant dura 2 anys??

Anònim ha dit...

ja estic nerviós!